Skrobia preżelowana Żelpol

Skrobia preżelowana Żelpol jest produktem uzyskanym przez termiczną obróbkę roztworu skrobi, a następnie jej wysuszenie i zmielenie.

Żelpol używany jest w przemyśle spożywczym jako substancja zagęszczająca i substancja wiążąca do ketchupów, majonezów, musztard, twarożków, jogurtów, dżemów, mas cukierniczych, lodów, zup, sosów w proszku oraz wypieków cukierniczych.

Żelpol należy do grupy substancji żelujących.


Tags #żelpol #skrobia przeżelowana #substancja żelująca

  • SZUKAJ

  • Polityka jakości
  • W przedsiębiorstwie wdrożono procedury produkcji żywności zgodne z wymogami HACCP.
    Uzyskaliśmy także certyfikat GMP+B2.
    Więcej ...
  • Inwestycje
  • PPZ SA w Niechlowie to firma, która stale modernizuje park maszynowy i poszukuje nowych rozwiązań technologicznych.Więcej ...