Mapa serwisuWersja do wydrukuWersja polskaEnglish version

Skrobia preżelowana Żelpol

Skrobia preżelowana Żelpol

Skrobia preżelowana Żelpol jest produktem uzyskanym przez termiczną obróbkę roztworu skrobi, a następnie jej wysuszenie i zmielenie. Żelpol używany jest w przemyśle spożywczym jako substancja zagęszczająca i substancja wiążąca do ketchupów, majonezów, musztard, twarożków, jogurtów, dżemów, mas cukierniczych, lodów, zup, sosów w proszku oraz wypieków cukierniczych.

 

SMAK, ZAPACH: typowy bez obcego zapachu i posmaku

BARWA: biała do kremowej

WYGLĄD, KONSYSTENCJA: drobny sypki proszek

WILGOTNOŚĆ: max. 10% (m/m)

ROZPUSZCZALNOŚĆ W ZIMNEJ WODZIE: rozpuszczalny

OPAKOWANIE: worki papierowe wentylowe czterowarstwowe a 20 kg lub inne według wymagań odbiorcy

WARUNKI PRZECHOWYWANIA: pomieszczenia suche, czyste i przewiewne, bez obcych zapachów, zalecana wilgotność względna powietrza nie więcej niż 85%

OKRES MINIMALNEJ TRWAŁOŚCI: Żelpol przechowywany w oryginalnym opakowaniu, w warunkach zgodnych ze specyfikacją zachowuje swoje właściwości przez okres minimum 36 miesięcy

WYMAGANIA TRANSPOROWE: przewozić środkami transportowymi czystymi, suchymi, zabezpieczającymi opakowania przed uszkodzeniem i zamoknięciem. Produkt nie jest klasyfikowany jako niebezpieczny i nie podlega przepisom ADR

OŚWIADCZENIE GMO: produkt nie jest modyfikowany genetycznie i został wytworzony z surowców wolnych od GMO

OŚWIADCZENIE O ALERGENACH: produkt bezglutenowy. Produkt zawiera skrobię pszenną.

OGRANICZENIA ŻYWNOŚCIOWE: brak; skrobie preżelowane mogą być spożywane przez osoby wszystkich wyznań, wegan i wegetarian

Żelpol należy do grupy substancji żelujących.

Wyniki badań: Żelpol 

Analiza fizykochemiczna i analiza zawartości metali ciężkich
Oznaczenie z dnia 2022-02-25, próbka Żelpolu, produkcja: luty 2022 (PL & EN).
Analiza obecności mykotoksyn
Oznaczenie z dnia 2022-02-24, próbka Żelpolu, produkcja: luty 2022 (PL & EN).
Analiza zawartości glutenu
Oznaczenie z dnia 2022.02.16, próbka Żelpolu, produkcja: luty 2022 (PL i EN).
Analiza GMO
Oznaczenie z dnia 2022-02-16, próbka Żelpolu, produkcja: luty 2022 (PL i EN).
Analiza fizykochemiczna i analiza zawartości metali ciężkich
Oznaczenie z dnia 2022-01-07, próbka Żelpolu, produkcja: grudzień 2021 (PL & EN).
Analiza zawartości glutenu
Oznaczenie z dnia 2021.12.16, próbka Żelpolu, produkcja: grudzień 2021 (PL i EN).
Analiza mikrobiologiczna
Oznaczenie z dnia 2021.12.16, próbka Żelpolu, produkcja: grudzień 2021 (PL i EN).
Analiza obecności pestycydów
Oznaczenie z dnia 2021-12-21, próbka Żelpolu, produkcja: grudzień 2021 (PL & EN).
Analiza GMO
Oznaczenie z dnia 2021.12.16, próbka Żelpolu, produkcja: grudzień 2021 (PL i EN).
Analiza obecności mykotoksyn i aflatoksyn
Oznaczenie z dnia 2021-12-17, próbka Żelpolu, produkcja: grudzień 2021 (PL & EN).
Analiza obecności pestycydów
Oznaczenie z dnia 2020-11-05, próbka Żelpolu, produkcja: luty 2020 [PL & EN].
Analiza obecności mykotoksyn
Oznaczenie z dnia 2020-11-06, próbka Żelpolu, produkcja: luty 2020 (PL & EN).
Analiza mikrobiologiczna
Oznaczenie z dnia 2020.02.24, próbka Żelpolu, produkcja: styczeń 2020.
Analiza fizykochemiczna i analiza zawartości metali ciężkich
Oznaczenie z dnia 2020-02-10, próbka Żelpolu, produkcja: styczeń 2020 (PL & EN).
Analiza zawartości glutenu
Próbki Żelpolu, produkcja: styczeń - 2020 (PL & EN).
Analiza mikrobiologiczna
Oznaczenie z dnia 2020.03.13, próbka Żelpolu, produkcja: luty 2020 [PL & EN].
Analiza GMO
Oznaczenie z dnia 2020-09-29, próbka Żelpolu, produkcja: luty 2020 (PL i EN).
Analiza zawartości glutenu
Próbki Żelpolu, produkcja: luty - 2020 (PL & EN).
Analiza GMO
Oznaczenie z dnia 2019-10-01, próbka Żelpolu, produkcja: luty 2019 (PL i EN).
Analiza mikrobiologiczna
Oznaczenie z dnia 2019.03.07, próbka Żelpolu, produkcja: luty 2019.
Analiza fizykochemiczna i analiza zawartości metali ciężkich
Oznaczenie z dnia 2018-02-05, próbka Żelpolu, produkcja: styczeń 2018 (PL & EN).
Analiza mikrobiologiczna
Sprawozdanie z dnia 2018.02.02, próbka Żelpolu, produkcja: styczeń 2018 (PL & EN).