Mapa serwisuWersja do wydrukuWersja polskaEnglish version

Białko ziemniaczane

Białko ziemniaczane

Białko ziemniaczane 4.8.10 materiał paszowy jest to produkt otrzymywany w wyniku termiczno-kwasowej koagulacji soku komórkowego otrzymywanego z ziemniaków.

Charakteryzuje się wysoką strawnością oraz zawartością białka surowego.

Stosowane jest jako wysokowartościowy komponent pasz dla zwierzat hodowlanych.

ZAPACH typowy bez obcego zapachu
BARWA szara (o odcieniu żółto-zielonym)
WYGLĄD, KONSYSTENCJA drobny sypki proszek
WILGOTNOŚĆ nie więcej niż 11% (m/m)
ZAWARTOŚĆ BIAŁKA SUROWEGO nie mniej niż 80% (w s.m.)
OPAKOWANIE worki papierowe wentylowe wielowarstwowe 25 kg lub inne zgodne z kontraktem
WARUNKI PRZECHOWYWANIA pomieszczenia suche, czyste i przewiewne, bez obcych zapachów
MINIMALNY OKRES PRZECHOWYWANIA białko ziemniaczane przechowywany w oryginalnym opakowaniu, w warunkach zgodnych ze specyfikacją zachowuje swoje właściwości przez okres minimum 18 miesięcy
WYMAGANIA TRANSPOROWE przewozić środkami transportowymi czystymi, suchymi, zabezpieczającymi opakowania przed uszkodzeniem i zamoknięciem. Produkt nie jest klasyfikowany jako niebezpieczny i nie podlega przepisom ADR
OŚWIADCZENIE GMO produkt nie jest modyfikowany genetycznie i został wytworzony z surowców wolnych od GMO

Wyniki badań: Białko ziemniaczane 

Obecność Salmonella spp. w 25g
Próbka: data produkcji: 2022-09-15, data utworzenia sprawozdania: 2022-09-26
Raport analityczny (popiół całkowity)
Oznaczenie z dnia 2022.09.23, próbka Białka ziemniaczanego, produkcja jesień 2022 (PL/EN).
Raport analityczny (aflatoksyny, fluor, metale ciężkie)
Oznaczenie z dnia 2022-09-23, próbka Białka ziemniaczanego, produkcja jesień 2022 [PL / EN].
Oznaczanie zawartości białka
próbki Białka ziemniaczanego, produkcja 2022 (PL i EN).
Oznaczanie zawartości białka
próbki Białka ziemniaczanego, produkcja 2021 (PL i EN).
Obecność Salmonella spp. w 25g
Próbka: data produkcji: 2021-09-09, data utworzenia sprawozdania: 2021-09-20
Raport analityczny (metale ciężkie, melamina, mykotoksyny, aminokwasy)
Oznaczenie z dnia 2021.09.27, próbka Białka ziemniaczanego, produkcja jesień 2021 [PL].
Oznaczanie zawartości białka
próbki Białka ziemniaczanego, produkcja 2020 (PL i EN).
Obecność Salmonella spp. w 25g
Próbka: data produkcji: 21-08-2020, data utworzenia sprawozdania: 2020-09-07
Raport analityczny (popiół całkowity)
Oznaczenie z dnia 2020.09.02, próbka Białka ziemniaczanego, produkcja jesień 2020 (PL/EN).
Raport analityczny (metale ciężkie, melamina, mykotoksyny, aminokwasy)
Oznaczenie z dnia 2020.09.04, próbka Białka ziemniaczanego, produkcja jesień 2020.
Analiza zawartości glikoalkaloiów (solaniny i chakoniny)
Oznaczenie z dnia 2020.09.11, próbka Białka ziemniaczanego, produkcja jesień 2020 [PL, EN].
Raport analityczny (metale ciężkie, melamina, mykotoksyny, aminokwasy)
Oznaczenie z dnia 2020.09.04, próbka Białka ziemniaczanego, produkcja jesień 2020 [EN].