Mapa serwisuWersja do wydrukuWersja polskaEnglish version

Białko ziemniaczane

Białko ziemniaczane

Białko ziemniaczane 4.8.10 materiał paszowy jest to produkt otrzymywany w wyniku termiczno-kwasowej koagulacji soku komórkowego otrzymywanego z ziemniaków.

Charakteryzuje się wysoką strawnością oraz zawartością białka surowego.

Stosowane jest jako wysokowartościowy komponent pasz dla zwierzat hodowlanych.

ZAPACH typowy bez obcego zapachu
BARWA szara (o odcieniu żółto-zielonym)
WYGLĄD, KONSYSTENCJA drobny sypki proszek
WILGOTNOŚĆ nie więcej niż 11% (m/m)
ZAWARTOŚĆ BIAŁKA SUROWEGO nie mniej niż 80% (w s.m.)
OPAKOWANIE worki papierowe wentylowe wielowarstwowe 25 kg lub inne zgodne z kontraktem
WARUNKI PRZECHOWYWANIA pomieszczenia suche, czyste i przewiewne, bez obcych zapachów
MINIMALNY OKRES PRZECHOWYWANIA białko ziemniaczane przechowywany w oryginalnym opakowaniu, w warunkach zgodnych ze specyfikacją zachowuje swoje właściwości przez okres minimum 18 miesięcy
WYMAGANIA TRANSPOROWE przewozić środkami transportowymi czystymi, suchymi, zabezpieczającymi opakowania przed uszkodzeniem i zamoknięciem. Produkt nie jest klasyfikowany jako niebezpieczny i nie podlega przepisom ADR
OŚWIADCZENIE GMO produkt nie jest modyfikowany genetycznie i został wytworzony z surowców wolnych od GMO