PPZ NIECHLÓW


Wydruk ze strony ppz-niechlow.pl/

PPZ SA w Niechlowie
tel. +65 5435626 do 28
ul. Przemysłowa 8
56-215 Niechlów
e-mail: info (at) ppz-niechlow.pl

Mapa serwisuWersja do wydrukuWersja polskaEnglish version

Skrobia modyfikowana FAS-CS

Skrobia modyfikowana FAS-CS

Skrobia modyfikowana FAS-CS

Jest to acetylowany fosforan diskrobiowy. Jest on skrobią sieciowaną trimetafosforanem sodu i zestryfikowaną bezwodnikiem octowym, przeznaczoną do stosowania w produktach spożywczych jako stabilizator i substancja zagęszczająca.
Roztwór wodny FAS-CS tworzy gęsty i przezroczysty kleik o krótkiej strukturze charakteryzujący się wysoką stabilnością po wychłodzeniu i dobrą odpornością na zmienne warunki termiczne.

NUMER INS E 1414
SMAK, ZAPACH typowy dla skrobi ziemniaczanej bez obcego posmaku i zapachu
BARWA biała nie ciemniejsza od wzorca II; wg. PN-93/A-7410
WYGLĄD, KONSYSTENCJA drobny sypki proszek
WILGOTNOŚĆ nie więcej niż 12 % (m/m)
ROZPUSZCZALNOŚĆ W ZIMNEJ WODZIE rozpuszczalny
OPAKOWANIE worki papierowe wentylowe czterowarstwowe a 20 kg lub inne według wymagań odbiorcy
WARUNKI PRZECHOWYWANIA przechowywać w suchym miejscu. Pomieszczenia suche, czyste i przewiewne, bez obcych zapachów.
OKRES MINIMALNEJ TRWAŁOŚCI FAS-CS przechowywany w oryginalnym opakowaniu, w warunkach zgodnych ze specyfikacją zachowuje swoje właściwości przez okres minimum 30 miesięcy
WYMAGANIA TRANSPORTOWE przewozić środkami transportowymi czystymi, suchymi, zabezpieczającymi opakowania przed uszkodzeniem i zamoknięciem. Produkt nie jest klasyfikowany jako niebezpieczny i nie podlega przepisom ADR
OŚWIADCZENIE GMO Produkt nie jest modyfikowany genetycznie i został wytworzony z surowców wolnych od GMO
OŚWIADCZENIE O ALERGENACH Produkt nie zawiera żadnych składników alergennych
OGRANICZENIA ŻYWNOŚCIOWE Brak; skrobie modyfikowane mogą być spożywane przez osoby wszystkich wyznań, wegan i wegetarian.
Deklaracja wartości odżywczej

Specyfikacje dla FAS-CS 

Specyfikacja dla skrobi modyfikowanej FAS - CS
- wersja 05
Specyfikacja dla skrobi modyfikowanej FAS - CS
- wersja 05 (EN)

Wyniki badań: FAS-CS 

Analiza mikrobiologiczna
Oznaczenie z dnia 2017.09.28, próbka FAS-CS, produkcja: sierpień 2016 (PL i EN).
HARDS.PL: CMS ESI Site Builder Std ver. 4.x:2016.   All Rights Reserved.   Licencja dla http://ppz-niechlow.pl