Wydruk ze strony ppz-niechlow.pl/
PPZ SA w Niechlowie
tel. +65 5435626 do 28
ul. Przemysłowa 8
56-215 Niechlów
e-mail: info (at) ppz-niechlow.pl
Skrobia preżelowana Żelpol jest produktem uzyskanym przez termiczną obróbkę roztworu skrobi, a następnie jej wysuszenie i zmielenie. Żelpol używany jest w przemyśle spożywczym jako substancja zagęszczająca i substancja wiążąca do ketchupów, majonezów, musztard, twarożków, jogurtów, dżemów, mas cukierniczych, lodów, zup, sosów w proszku oraz wypieków cukierniczych.
SMAK, ZAPACH: typowy bez obcego zapachu i posmaku
BARWA: biała do kremowej
WYGLĄD, KONSYSTENCJA: drobny sypki proszek
WILGOTNOŚĆ: max. 10% (m/m)
ROZPUSZCZALNOŚĆ W ZIMNEJ WODZIE: rozpuszczalny
OPAKOWANIE: worki papierowe wentylowe czterowarstwowe a 20 kg lub inne według wymagań odbiorcy
WARUNKI PRZECHOWYWANIA: pomieszczenia suche, czyste i przewiewne, bez obcych zapachów, zalecana wilgotność względna powietrza nie więcej niż 85%
OKRES MINIMALNEJ TRWAŁOŚCI: Żelpol przechowywany w oryginalnym opakowaniu, w warunkach zgodnych ze specyfikacją zachowuje swoje właściwości przez okres minimum 36 miesięcy
WYMAGANIA TRANSPOROWE: przewozić środkami transportowymi czystymi, suchymi, zabezpieczającymi opakowania przed uszkodzeniem i zamoknięciem. Produkt nie jest klasyfikowany jako niebezpieczny i nie podlega przepisom ADR
OŚWIADCZENIE GMO: produkt nie jest modyfikowany genetycznie i został wytworzony z surowców wolnych od GMO
OŚWIADCZENIE O ALERGENACH: produkt bezglutenowy. Produkt zawiera skrobię pszenną.
OGRANICZENIA ŻYWNOŚCIOWE: brak; skrobie preżelowane mogą być spożywane przez osoby wszystkich wyznań, wegan i wegetarian
Żelpol należy do grupy substancji żelujących.