Mapa serwisuWersja do wydrukuWersja polskaEnglish version

Skrobia preżelowana Żelpol

Skrobia preżelowana Żelpol

Skrobia preżelowana Żelpol jest produktem uzyskanym przez termiczną obróbkę roztworu skrobi, a następnie jej wysuszenie i zmielenie. Żelpol używany jest w przemyśle spożywczym jako substancja zagęszczająca i substancja wiążąca do ketchupów, majonezów, musztard, twarożków, jogurtów, dżemów, mas cukierniczych, lodów, zup, sosów w proszku oraz wypieków cukierniczych.

 

SMAK, ZAPACH typowy bez obcego zapachu i posmaku
BARWA biała do kremowej
WYGLĄD, KONSYSTENCJA drobny sypki proszek
WILGOTNOŚĆ max. 10% (m/m)
ROZPUSZCZALNOŚĆ W ZIMNEJ WODZIE rozpuszczalny
OPAKOWANIE worki papierowe wentylowe czterowarstwowe a 20 kg lub inne według wymagań odbiorcy
WARUNKI PRZECHOWYWANIA Pomieszczenia suche, czyste i przewiewne, bez obcych zapachów, zalecana wilgotność względna powietrza nie więcej niż 85%
OKRES MINIMALNEJ TRWAŁOŚCI Żelpol przechowywany w oryginalnym opakowaniu, w warunkach zgodnych ze specyfikacją zachowuje swoje właściwości przez okres minimum 30 miesięcy
WYMAGANIA TRANSPOROWE Przewozić środkami transportowymi czystymi, suchymi, zabezpieczającymi opakowania przed uszkodzeniem i zamoknięciem. Produkt nie jest klasyfikowany jako niebezpieczny i nie podlega przepisom ADR
OŚWIADCZENIE GMO Produkt nie jest modyfikowany genetycznie i został wytworzony z surowców wolnych od GMO
OŚWIADCZENIE O ALERGENACH Produkt bezglutenowy. Produkt zawiera skrobię pszenną.
OGRANICZENIA ŻYWNOŚCIOWE Brak; skrobie preżelowane mogą być spożywane przez osoby wszystkich wyznań, wegan i wegetarian

Żelpol należy do grupy substancji żelujących.