Mapa serwisuWersja do wydrukuWersja polskaEnglish version

Skrobia preżelowana Żelpol

Skrobia preżelowana Żelpol

Skrobia preżelowana Żelpol jest produktem uzyskanym przez termiczną obróbkę roztworu skrobi, a następnie jej wysuszenie i zmielenie. Żelpol używany jest w przemyśle spożywczym jako substancja zagęszczająca i substancja wiążąca do ketchupów, majonezów, musztard, twarożków, jogurtów, dżemów, mas cukierniczych, lodów, zup, sosów w proszku oraz wypieków cukierniczych.

 

SMAK, ZAPACHtypowy bez obcego zapachu i posmaku

BARWAbiała do kremowej

WYGLĄD, KONSYSTENCJAdrobny sypki proszek

WILGOTNOŚĆmax. 10% (m/m)

ROZPUSZCZALNOŚĆ W ZIMNEJ WODZIErozpuszczalny

OPAKOWANIEworki papierowe wentylowe czterowarstwowe a 20 kg lub inne według wymagań odbiorcy

WARUNKI PRZECHOWYWANIAPomieszczenia suche, czyste i przewiewne, bez obcych zapachów, zalecana wilgotność względna powietrza nie więcej niż 85%

OKRES MINIMALNEJ TRWAŁOŚCIŻelpol przechowywany w oryginalnym opakowaniu, w warunkach zgodnych ze specyfikacją zachowuje swoje właściwości przez okres minimum 36 miesięcy

WYMAGANIA TRANSPOROWEPrzewozić środkami transportowymi czystymi, suchymi, zabezpieczającymi opakowania przed uszkodzeniem i zamoknięciem. Produkt nie jest klasyfikowany jako niebezpieczny i nie podlega przepisom ADR

OŚWIADCZENIE GMOProdukt nie jest modyfikowany genetycznie i został wytworzony z surowców wolnych od GMO

OŚWIADCZENIE O ALERGENACHProdukt bezglutenowy. Produkt zawiera skrobię pszenną.

OGRANICZENIA ŻYWNOŚCIOWEBrak; skrobie preżelowane mogą być spożywane przez osoby wszystkich wyznań, wegan i wegetarian

Żelpol należy do grupy substancji żelujących.