Mapa serwisuWersja do wydrukuWersja polskaEnglish version

Skrobia preżelowana Żelpol

Skrobia preżelowana Żelpol

Skrobia preżelowana Żelpol jest produktem uzyskanym przez termiczną obróbkę roztworu skrobi, a następnie jej wysuszenie i zmielenie. Żelpol używany jest w przemyśle spożywczym jako substancja zagęszczająca i substancja wiążąca do ketchupów, majonezów, musztard, twarożków, jogurtów, dżemów, mas cukierniczych, lodów, zup, sosów w proszku oraz wypieków cukierniczych.

 

SMAK, ZAPACH typowy bez obcego zapachu i posmaku
BARWA biała do kremowej
WYGLĄD, KONSYSTENCJA drobny sypki proszek
WILGOTNOŚĆ max. 10% (m/m)
ROZPUSZCZALNOŚĆ W ZIMNEJ WODZIE rozpuszczalny
OPAKOWANIE worki papierowe wentylowe czterowarstwowe a 20 kg lub inne według wymagań odbiorcy
WARUNKI PRZECHOWYWANIA Pomieszczenia suche, czyste i przewiewne, bez obcych zapachów, zalecana wilgotność względna powietrza nie więcej niż 85%
OKRES MINIMALNEJ TRWAŁOŚCI Żelpol przechowywany w oryginalnym opakowaniu, w warunkach zgodnych ze specyfikacją zachowuje swoje właściwości przez okres minimum 30 miesięcy
WYMAGANIA TRANSPOROWE Przewozić środkami transportowymi czystymi, suchymi, zabezpieczającymi opakowania przed uszkodzeniem i zamoknięciem. Produkt nie jest klasyfikowany jako niebezpieczny i nie podlega przepisom ADR
OŚWIADCZENIE GMO Produkt nie jest modyfikowany genetycznie i został wytworzony z surowców wolnych od GMO
OŚWIADCZENIE O ALERGENACH Produkt nie zawiera skladników alergennych
OGRANICZENIA ŻYWNOŚCIOWE Brak; skrobie preżelowane mogą być spożywane przez osoby wszystkich wyznań, wegan i wegetarian

Żelpol należy do grupy substancji żelujących.

Wyniki badań: Żelpol 

Analiza zawartości glutenu
Próbki Żelpolu, produkcja: styczeń - luty 2017 (PL).
Analiza zawartości glutenu
Próbki Żelpolu, produkcja: styczeń - luty 2017 (EN).
Analiza mikrobiologiczna
Oznaczenie z dnia 2017.02.06, próbka Żelpolu, produkcja: styczeń 2017 (PL i EN).
Analiza zawartości glutenu
Oznaczenie z dnia 2016.10.25, próbka Żelpolu, produkcja: 2016-01-19 (PL i EN).
Analiza zawartości glutenu
Oznaczenie z dnia 2016.10.05, próbka Żelpolu, produkcja: 2016-01-19 (PL i EN).
Analiza zawartości melaminy
Oznaczenie z dnia 2016-06-06, próbka Żelpolu skrobi preżelowanej, produkcja: 2016-01-28 (PL i EN).
Analiza mikrobiologiczna
Oznaczenie z dnia 2016.03.30, próbka Żelpolu, produkcja: styczeń 2016.
Analiza zawartości glutenu
Oznaczenie z dnia 2016.03.29, próbka Żelpolu, produkcja: 2016-01-28.
Analiza zawartości glutenu
Oznaczenie z dnia 2016.03.29, próbka Żelpolu, produkcja: 2016-01-20.
Analiza zawartości glutenu
Oznaczenie z dnia 2016.03.25, próbka Żelpolu, produkcja: 2016-01-28.
Analiza zawartości glutenu
Oznaczenie z dnia 2016.03.25, próbka Żelpolu, produkcja: 2016-01-28 (EN).
Analiza zawartości glutenu
Oznaczenie z dnia 2016.03.25, próbka Żelpolu, produkcja: 2016-01-20.
Analiza zawartości glutenu
Oznaczenie z dnia 2016.03.25, próbka Żelpolu, produkcja: 2016-01-20 (EN).
Analiza fizykochemiczna i analiza zawartości metali ciężkich
Oznaczenie z dnia 2016-02-19, próbka Żelpolu, produkcja: styczeń 2016 (EN).
Analiza fizykochemiczna i analiza zawartości metali ciężkich
Oznaczenie z dnia 2016-02-19, próbka Żelpolu, produkcja: styczeń 2016.
Analiza mikrobiologiczna
Oznaczenie z dnia 2016.02.09, próbka Żelpolu, produkcja: styczeń 2016.
Analiza zawartości glutenu
Oznaczenie z dnia 2016.01.28, próbka Żelpolu, produkcja: 2016-01-16. (PL i EN).
Badanie lepkości skrobi preżelowanej Żelpol
Oznaczenie w czasie produkcji, próbki Żelpolu, produkcja: styczeń 2016.
Analiza zawartości tłuszczu
Oznaczenie z dnia 2015.04.01, próbka Żelpolu, produkcja: styczeń 2015.
Analiza mikrobiologiczna
Oznaczenie z dnia 2015.02.20, próbka Żelpolu, produkcja: styczeń 2015.
Analiza fizykochemiczna i analiza zawartości metali ciężkich
Oznaczenie z dnia 2015.02.20, próbka Żelpolu, produkcja: styczeń 2015.
Analiza zawartości metali ciężkich
Oznaczenie z dnia 2015.12.16, próbka Żelpolu, produkcja: listopad 2015.