Mapa serwisuWersja do wydrukuWersja polskaEnglish version

Białko ziemniaczane

Białko ziemniaczane

Białko ziemniaczane 4.8.10 materiał paszowy jest to produkt otrzymywany w wyniku termiczno-kwasowej koagulacji soku komórkowego otrzymywanego z ziemniaków.

Charakteryzuje się wysoką strawnością oraz zawartością białka surowego.

Stosowane jest jako wysokowartościowy komponent pasz dla zwierzat hodowlanych.

ZAPACH typowy bez obcego zapachu
BARWA szara (o odcieniu żółto-zielonym)
WYGLĄD, KONSYSTENCJA drobny sypki proszek
WILGOTNOŚĆ nie więcej niż 11% (m/m)
ZAWARTOŚĆ BIAŁKA SUROWEGO nie mniej niż 80% (w s.m.)
OPAKOWANIE worki papierowe wentylowe wielowarstwowe 20 kg lub inne zgodne z kontraktem
WARUNKI PRZECHOWYWANIA pomieszczenia suche, czyste i przewiewne, bez obcych zapachów, zalecana wilgotność względna powietrza nie więcej niż 85%
MINIMALNY OKRES PRZECHOWYWANIA białko ziemniaczane przechowywany w oryginalnym opakowaniu, w warunkach zgodnych ze specyfikacją zachowuje swoje właściwości przez okres minimum 12 miesięcy
WYMAGANIA TRANSPOROWE przewozić środkami transportowymi czystymi, suchymi, zabezpieczającymi opakowania przed uszkodzeniem i zamoknięciem. Produkt nie jest klasyfikowany jako niebezpieczny i nie podlega przepisom ADR
OŚWIADCZENIE GMO produkt nie jest modyfikowany genetycznie i został wytworzony z surowców wolnych od GMO

Wyniki badań: Białko ziemniaczane 

Analiza zawartości glikoalkaloiów (solaniny i chakoniny)
Oznaczenie z dnia 2017.10.03, próbka Białka ziemniaczanego, produkcja jesień 2017 [PL, EN].
Analiza fizyko-chemiczna, oznaczanie zawartości białka
Oznaczenie z dnia 2017.09.06, próbka Białka ziemniaczanego, produkcja jesień 2017 [PL, EN].
Anakliza fizyko-chemiczna, oznaczanie zawartości białka i aminokwasów.
Oznaczenie z dnia 2017.09.14, próbka Białka ziemniaczanego, produkcja jesień 2017.
Analiza mikrobiologiczna - obecność Salmonella spp. (PL, EN)
Oznaczenie z dnia 2017.09.01, próbka Białka ziemniaczanego, produkcja jesień 2017.
Anakliza fizyko-chemiczna, oznaczanie zawartości białka (PL, EN)
Oznaczenie z dnia 2016.12.01, próbka Białka ziemniaczanego, produkcja jesień 2016.
Analiza mikrobiologiczna - obecność Salmonella spp.
Oznaczenie z dnia 2016.10.14, próbka Białka ziemniaczanego, produkcja jesień 2016.
Analiza zawartości aflatoksyn i analiza zawartości substancji niepożądanych
Oznaczenie z dnia 2016.09.07, próbka Białka ziemniaczanego, produkcja jesień 2016 (EN).
Analiza zawartości melaminy
Oznaczenie z dnia 2016.06.06, próbka Białka ziemniaczanego, produkcja jesień 2015.
Analiza zawartości melaminy
Oznaczenie z dnia 2016.06.06, próbka Białka ziemniaczanego, produkcja jesień 2015 (EN).
Analiza zawartości aflatoksyn i analiza zawartości substancji niepożądanych
Oznaczenie z dnia 2016.09.07, próbka Białka ziemniaczanego, produkcja jesień 2016.
Anakliza fizyko-chemiczna, oznaczanie zawartości białka i aminokwasów.
Oznaczenie z dnia 2016.10.18, próbka Białka ziemniaczanego, produkcja jesień 2016.
Oznaczanie zawartości białka
Oznaczenie z dnia 2015.11.10, próbka Białka ziemniaczanego, produkcja jesień 2015.
Oznaczanie zawartości białka i analiza fizyko-chemiczna
Oznaczenie z dnia 2015.09.24, próbka Białka ziemniaczanego, produkcja jesień 2015.
Mikrobiologia i analiza zawartości substancji niepożądanych
Oznaczenie z dnia 2015.10.26, próbka Białka ziemniaczanego, produkcja jesień 2015.
Mikrobiologia i analiza zawartości substancji niepożądanych
Oznaczenie z dnia 2015.10.26, próbka Białka ziemniaczanego, produkcja jesień 2015 (EN).