Białko ziemniaczane

Białko ziemniaczane 4.8.10 materiał paszowy jest to produkt otrzymywany w wyniku termiczno-kwasowej koagulacji soku komórkowego otrzymywanego z ziemniaków.

Charakteryzuje się wysoką strawnością oraz zawartością białka surowego.

Stosowane jest jako wysokowartościowy komponent pasz dla zwierząt hodowlanych.


Tags #białko ziemniaczane #materiał paszowy

ZAPACH:
typowy bez obcego zapachu
BARWA:
szara (o odcieniu żółto-zielonym)
WYGLĄD, KONSYSTENCJA:
drobny sypki proszek
 
WILGOTNOŚĆ:
nie więcej niż 11% (m/m)
ZAWARTOŚĆ BIAŁKA SUROWEGO:
nie mniej niż 80% (w s.m.)
 
OPAKOWANIE:
worki papierowe wentylowe wielowarstwowe 25 kg lub inne zgodne z kontraktem
WARUNKI PRZECHOWYWANIA:
pomieszczenia suche, czyste i przewiewne,
bez obcych zapachów
MINIMALNY OKRES PRZECHOWYWANIA:
białko ziemniaczane przechowywany w oryginalnym opakowaniu, w warunkach zgodnych ze specyfikacją zachowuje swoje właściwości przez okres minimum 24 miesiące
WYMAGANIA TRANSPOROWE:
przewozić środkami transportowymi czystymi, suchymi, zabezpieczającymi opakowania przed uszkodzeniem i zamoknięciem. Produkt nie jest klasyfikowany jako niebezpieczny i nie podlega przepisom ADR
OŚWIADCZENIE GMO:
produkt nie jest modyfikowany genetycznie i został wytworzony z surowców wolnych od GMO
  • SZUKAJ

  • Inwestycje
  • PPZ SA w Niechlowie to firma, która stale modernizuje park maszynowy i poszukuje nowych rozwiązań technologicznych.Więcej ...
  • Polityka jakości
  • W przedsiębiorstwie wdrożono procedury produkcji żywności zgodne z wymogami HACCP.
    Uzyskaliśmy także certyfikat GMP+B2.
    Więcej ...