Skrobia ziemniaczana

Skrobia ziemniaczana otrzymywana jest przez mechaniczne oddzielenie od innych części składowych ziemniaka, wypłukanie, oczyszczenie, wysuszenie i odsianie.

Skrobia ziemniaczana stosowana jest:

  • w przemyśle spożywczym – jako składnik koncentratów spożywczych,
  • w przemyśle mięsnym, piekarniczym, cukierniczym – jako surowiec lub dodatek do produkcji,
  • w przemyśle farmaceutycznym – jako dodatek do produkcji leków,
  • w gospodarstwie domowym – jako składnik lub dodatek do wyrobów kulinarnych,
  • jak również przeznaczona jest do celów technicznych w różnych gałęziach przemysłu.

Skrobia ziemniaczana zaliczana jest do składników żywności. 
Produkt ten jest przeznaczony do spożycia po przygotowaniu.


Tags #skrobia ziemniaczana #składnik żywności

  • SZUKAJ

  • Inwestycje
  • PPZ SA w Niechlowie to firma, która stale modernizuje park maszynowy i poszukuje nowych rozwiązań technologicznych.Więcej ...
  • Polityka jakości
  • W przedsiębiorstwie wdrożono procedury produkcji żywności zgodne z wymogami HACCP.
    Uzyskaliśmy także certyfikat GMP+B2.
    Więcej ...